Gå til hovedindhold

P. Olesen

Du har sikkert set de store gule gravemaskiner og firmabiler med firmanavnet P. Ole-sen på siden ude i landet. Men vidste du, at P. Olesen er en bæredygtig entreprenør-virksomhed med hovedsæde i Hovedgård nord for Horsens?

 • Læs op

Indhold

  Siden Peder Olesen stiftede firmaet i 1968, har genanvendelsen af byggematerialer været en selvfølge. I dag er det hans børn og børnebørn, der fører det arbejde videre. Gamle mursten får nyt liv i nye byggerier, gamle gulvbrædder bliver til nye gulve, og betonrester bliver knust, så de kan blandes op i ny beton.

  Henrik Olesen er driftsleder og et af de syv børnebørn. Ved hans skrivebord hænger et billede af hans døtre i det letgenkendelige gule arbejdstøj – så måske tager fjerde generation også over i virksomheden en dag. Uanset hvad er det største fokus hos alle i P. Olesen at give en bedre jord videre til de næste generationer. Og genbrug er virksomhedens helt store bidrag til det mål.

  Siden 1994 har P. Olesen haft hjemme i Hovedgård nord for Horsens. I dag er det 1.000 kvadratmeter store domicil bygget op af rammerne fra en gammel stålhal og fine mursten fra en gammel gård. De fleste medarbejdere starter med at få et koben i hånden og erfaring med at pille bygninger ned. Der er derfor ikke mange krav udover gå-på-mod, hvis du vil arbejde her. Selv Henrik Olesen har været igennem mange forskellige arbejdsopgaver, før han indtog hjørnekontoret med udsigt til den store betonknuser ude på pladsen.

  Virksomheden har også pladser til lokal opsamling af byggematerialer i Hasselager, Fredericia og Ringsted. Det har været på tale at flytte hovedsædet tættere på E45, men ikke væk fra Horsens.

  Når de mange byggefirmaer i Horsens sætter nye projekter i gang, er P. Olesens gule gravemaskiner tit blandt de første på stedet. Det samme gælder ved byggerier i hele Danmark. P. Olesens 160 fastansatte kommer vidt omkring, men de er tit forbi Hovedgård for at hente værktøj og maskiner på vej ud til opgaver.

  Læs mere om P. Olesen lige her