Gå til hovedindhold

SustainX

Line Amtorp Poulsen og Kristian Danielsen står bag SustainX, der rådgiver og driver virksomheders grønne omstilling.
I løbet af det førsteår er iværksætter-virksomheden gået fra idealistisk idé til 10 ansatte. Måske vil du også være med?

 • Læs op

Indhold

  - Der er ikke noget, der er vigtigere at arbejde med lige nu end bæredygtighed. For det kan ikke fortsætte 50 år mere på den her måde.

  Sådan lyder svaret fra Kristian Danielsen og Line Amtorp Poulsen, hvis du spørger, hvorfor de slog dørene op til SustainX i juni 2020.

  Kort fortalt hjælper SustainX danske virksomheder med at kickstarte deres grønne omstilling og skifte til mere bæredygtige forretningsprincipper. Typisk er der tale om små og mellemstore produktionsvirksomheder, der fx leverer dele til vind-industrien.

  SustainX skræddersyr løsninger til den enkelte virksomhed, og tilbyder bl.a. at knytte en ’sustainability manager’ til virksomheden, der over en periode på minimum tre år hjælper med at sætte bæredygtighed på dagsordenen. For SustainX er bæredygtighed nemlig ikke bare noget, der skal stå i et PowerPoint-show. Det skal leves og gøres – lige fra direktionslokalet til operatøren på gulvet.

  De to iværksættere er idealister. De ikke bare gløder, men brænder for den grønne omstilling, og deres ambitioner er tårnhøje. Også på deres medarbejderes vegne. Hos SustainX er det ikke kun planeten, der skal skrues i den bæredygtige retning. Det skal arbejdslivet også, og derfor har virksomheden introduceret en fire-dages arbejdsuge i 2023. 

  Lyder det som en arbejdsplads for dig? Lær meget mere om SustainX lige her.