Gå til hovedindhold

Troldgaarden

Én enkelt kælegris blev til flere hundrede, og i dag sælger Philip Dam kvalitets-svinekød til landets fineste restauranter.

  • Læs op

Indhold

    Philip Dam kan skrive både landmand, pølsemager, kommunikationschef og Danmarks største producent af sortbrogede, danske landracegrise på sit visitkort. Og så selvfølgelig ejer af Troldgaarden.

    Det begyndte med én enkelt kælegris i 2006. Birgitte Hansen var flyttet på landet nord for Horsens og ønskede sig et dyr, der kunne rode lidt i jorden. I dag er den ene kælegris blevet til flere hundrede, og sammen med sønnen Philip Dam står hun for Danmarks største produktion af sortbrogede, danske landracegrise.

    Familiens gård hedder Troldgaarden og ligger i landsbyen Vedslet. Her får dyrene et godt liv, før de bliver slagtet uden transporttid. Det meste af udvalget kan du finde i Troldgaardens lille gårdbutik. Men du kan også finde gårdens kød på nogle af landets fineste restauranter.

    Alligevel er der ingen fine fornemmelser eller store hemmeligheder på Troldgaarden. Philip Dam har derimod planer om at dele endnu mere viden om, hvordan kødet kommer fra mark til køledisk.

    Han vil bygge et bogstaveligt talt gennemsigtigt slagteri, hvor skoleelever, studerende og andre interesserede kan følge hele processen tæt på. Han håber, at det vil få os til at tænke mere på dyrevelfærd og kvalitet, når vi skal hive noget op af køledisken i supermarkedet.

    Philip Dam kalder sig selv for landmand, pølsemager, kommunikationschef og meget mere. Måske leder du efter en karriere med samme variation? Så er der masser af inspiration at hente hos Troldgaarden på troldgaarden.dk.